Akupunktur & Zonterapi-Reflexologi

Japansk akupunktur på Friskstugan är akupunktur utan nålar. Det innebär att även nålrädda personer kan få behandling. Under behandlingen används en Teishin-nål av guld eller silver beroende på kroppens dags-status. Under behandlingarna används ibland även moxa. och koppning.
Med japansk akupunktur behandlas bl.a. följande besvär: stress, utmattning, sömnsvårigheter, oro/ångest, depression, smärta, huvudvärk/migrän, menstruationsbesvär, matsmältningsbesvär, allergier.

Moxa Moxa (gråbo) är en torkat ört som kan användas för sig eller i kombination med akupunktur. Det är en form av värmebehandling där värmen leds djupt ner i kroppen. Genom moxabehandlingar kan man värma meridianerna, skingra kyla och fukt samt cirkulera blod och qi.

Koppning är en metod för att öka cirkulation

Reflexologi och Zonterapi – Reflexologi/zonterapi grundar sig på principen att det finns zoner eller reflexpunkter som står i förbindelse med varje anatomisk del i kroppen. Områden som smärtar stimuleras och masseras med händer eller zonstavar för att öka cirkulationen och aktivera kroppens naturliga självläkningsförmåga.
Zonterapi handlar ofta om att arbeta på fötterna medan reflexologi innebär behandling av hela kroppen.