Zhineng Qigong

är en meditation i rörelse, skulle man enkelt kunna säga. Det är lugna, långsamma och mjuka rörelser som alla kan göra, oavsett ålder eller fysisk kondition. Alla utgår från sin förmåga. Har du aldrig prövat den här typen av träning förut kommer du att bli överraskad över hur enkla och sköna rörelserna är. De långsamma, flytande rörelserna gör att du slappnar av mentalt, andningen blir lugnare, djupare och cirkulationen kommer i gång i hela kroppen. Metoden lämpar sig utmärkt för dig som vill få mer energi, förbättra hälsan samt förebygga och lindra sjukdomar.  Ett grundläggande syfte med Zhineng Qigong är att släppa stress och skapa fysisk vitalitet, känslomässig balans och mental klarhet. Medicinsk qigong utgör en god grund för de självläkande processerna i både kropp och själ. Hör av dig till Agneta på 070-517 29 15agneta@ahahalsansenergi.se om du är intresserad av att lära dig qigong. Agneta försöker sätta ihop en grupp och fixa en större lokal för just det ändamålet, då det krävs lite utrymme för varje person. 

Medicinsk Qigong utgör grunden för akupunktur och traditionell kinesisk medicin. De två första nivåerna erbjuds i liten grupp på Friskstugan och i större grupp på annan adress. Kan också arrangeras hemma hos klient eller på arbetsplats. Även Gravidqigong, Pensionärsqigong och grupper enbart för kvinnor i alla åldrar. För detta kontakta Chandani på tel 070- 992 57 57

”Den vise läkaren botar sjukdomar innan de har brutit ut”
Vill du vaccinera dig mot stress och utbrändhet, bli en fri, lycklig och kärleksfull människa på 15 min om dagen? Qigong arbetar både med kropp, själ och hjärta.

Nivå 1; Lyft upp qi tar bara 15 min att genomföra.
Du lär dig att: slappna av i både kropp och själ, förebygga och läka sjukdomar.
Höja din energinivå och uthållighet, utveckla ditt välbefinnande, få en frisk, smidig
och stark kropp, öka din förmåga till all njutning.

Nivå 2: Metoden för kropp och medvetande, när du har fyllt på hela din kropp med energi
(nivå 1) arbetar vi djupare in i kroppen. Det känns som att gå på gym med insidan av kroppen.
Det tar 1 tim att gå igenom nivå 2 och den är mycket kraftfull vilket gör att den hjälper oss att komma
i kontakt med och släppa djupa trauman och kroppsminnen. Alla små muskler aktiveras, vi ger oss själva
bindvävsmassage, akupressur och healing när vi tränar qigong. Vi arbetar mycket med andningen och när vi andas rätt får kroppen massage på insidan. Det är en av förklaringarna till att vi kan bli av med så mycket gammal smärta, stagnation, blockeringar, ångest och oro. Utöver dessa program finns det mängder med fristående övningar.

Det finns ytterligare 4 nivåer av Zhineng Qigong och gemensamt för dem alla är att vi går djupare in i
kroppen. 1997 utsåg de kinesiska myndigheterna Zhineng Qigong till den bästa och mest läkande
formen av qigong.