För Lymfsystemet

Efter
Före

Lymfmassage Bilderna visar 2 års behandling
En mjuk massage som stimulerar lymfflödet vars uppgift är att rensa kroppen från slaggprodukter. Under ett dygn bildas två till fyra liter lymfa i kroppen. Ett trögt lymfsystem kan göra att du känner dig svullen i armar, ben och ansikte, men kan också ge smärta i nacke och rygg, yrsel, huvudvärk, sömnsvårigheter och domningar och stelhet i kroppen.
Massagen stimulerar lymfsystemet så att överskottsvätska och slaggprodukter som finns i kroppen kan transporteras bort och ditt immunförsvar förbättras. Kan underlätta viktminskning, ge bättre effekt av träning och bidra till att hjälpa och lindra vid bl a svullnad, värk, domningar, ödem, ärrbildning, fibromyalgi, artros, hälsporre, frozen shoulder, restless legs, oro och stress.

Andullationsmassage – du ligger på kroppsformad madrass med infraröd värme och massagen sker genom vibrationer som kan ställas in på olika intensitet i madrassen. Du har kläderna på och massagen sker utan att terapeuten rör vid dig. Smärtlindring, energihöjande, stimulerar lymfflöde och blodcirkulation, muskelavslappnande.

Lymfkoppning är en traditionell behandlingsmetod där man med hjälp av sugkoppor skapar ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Koppan glider med hjälp av olja över huden och drar samtidigt upp huden vilket främjar cirkulationen av blod, lymfa och vävnadsvätskor. Den ökade cirkulationen bidrar även till att transportera bort slaggprodukter i bindväven. Koppning ger ett ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer, dålig blodcirkulation och är även effektiv mot celluliter. Den har även visat sig ha en gynnsam effekt som detoxmetod och lymfdränage.
Vi erbjuder såväl manuell koppningsmassage med silikonkoppor som maskinell koppning med 6DAction.

Lymfkoppning

Lymftejpning genom att använda elastisk tejp kan man förlänga effekten av massagen då tejpen fortsätter ”förflytta” huden när man rör sig. Man kan också använda speciell 6D Tape som gör det möjligt för kunden att själv fortsätta behandlingen genom att dra och vicka i handtagen på tejpen.

Infrabastu Vi har tillgång till portabel infrabastu. Den fungerar som ett varmt litet tält. Värmen påverkar inte hjärtat utan jobbar med lymfsystemet som är ett lugnare system än blodcirkulationen. Värmen ökar effekten av lymfmassagen om du sitter i bastun antingen före eller efter behandlingen.

Lyxig Lymf Lördag
Två timmar härlig relax i salen, max 4 personer per pass. Det ingår 25 min enskild behandling alternativt instruktion om egenvårdsmassage eller mätning för kompression, beroende på vad du önskar.
Resten av tiden har du tillsammans med de andra deltagarna all möjlighet att boosta ditt lymfsystem genom att testa de olika stationerna som finns uppställda. Det finns tillgång till inframadrass på bänk, infrabastu för en person (bärbar variant), vibrationsplatta, spikmatta och nackmassageapparat, relaxstolar, te och tilltugg.
En lyxig lymf lördag helt enkelt!

Hyr hem bärbar infrabastu och testa en vecka om du t ex funderar på att köpa en och vill prova hur din kropp reagerar i infrabastu eller om du vill göra en längre kur.

Hyr hem bärbar inframadrass och testa en vecka om du t ex funderar på att köpa en och vill prova hur din kropp reagerar eller om du vill göra en längre kur.

Hyr hem 6D Action koppningsmaskin och gör en instensivkur under en vecka eller två om du känner att lymfkoppning hjälper dig men du tycker det är svårt eller för tungt att koppa dig själv med silikonkoppor.

Hyr hem vibrationsplatta om du funderar på att skaffa en. Då kan du testa en vecka hur just din kropp reagerar när du står på den.

Egenvårdskurs där du lär dig mer om lymfsystemet och hur du tar hand om det på bästa sätt. Vi träffas 5 gånger och varje tillfälle innehåller en genomgång av egenvårdsprogrammet så det blir lätt för dig att göra det till en hälsosam och fungerande rutin att utföra greppen på dig själv. Dessutom har varje träff ett tema med fördjupad kunskap om lymfsystemet och hur du kan hjälpa det att må bra.
I priset ingår också en 60 min lymfmassage och boken Omstart. Läs mer här.