För Lymfsystemet

Behandling av medicinsk lymfterapeut

Före
Efter

Lymfmassage En mjuk massage som stimulerar lymfflödet vars uppgift är att rensa kroppen från slaggprodukter. Under ett dygn bildas två till fyra liter lymfa i kroppen. Ett trögt lymfsystem kan göra att du känner dig svullen i armar, ben och ansikte, men kan också ge smärta i nacke och rygg, yrsel, huvudvärk, sömnsvårigheter och domningar och stelhet i kroppen.
Massagen stimulerar lymfsystemet så att överskottsvätska och slaggprodukter som finns i kroppen kan transporteras bort och ditt immunförsvar förbättras. Kan underlätta viktminskning, ge bättre effekt av träning och bidra till att hjälpa och lindra vid bl a svullnad, värk, domningar, ödem, ärrbildning, fibromyalgi, artros, hälsporre, frozen shoulder, restless legs, oro och stress. Bilderna visar 2 års behandling

Lymfkoppning är en traditionell behandlingsmetod där man med hjälp av sugkoppor skapar ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Koppan glider med hjälp av olja över huden och drar samtidigt upp huden vilket främjar cirkulationen av blod, lymfa och vävnadsvätskor. Den ökade blodcirkulationen bidrar även till att transportera bort slaggprodukter i bindväven. Koppning ger ett ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer, dålig blodcirkulation och är även effektiv mot celluliter. Den har även visat sig ha en gynnsam effekt som detoxmetod och lymfdränage.
Vi erbjuder såväl manuell koppningsmassage med silikonkoppor som maskinell koppning med 6DAction.

Lymftejpning genom att använda elastisk tejp kan man förlänga effekten av massagen genom att tejpen fortsätter “förflytta” huden när man rör sig. Efter en behandling med Deep Oscillation fungerar det extra bra att lymftejpa. Man kan också använda speciell 6D Tape som gör det möjligt för kunden att själv fortsätta behandlingen genom att dra och vicka i handtagen på tejpen.

Deep Oscillation är en unik patenterad behandlingsmetod som, genom att pulsera ett elektrostatiskt fält, åstadkommer effektiva vibrationer i vävnaden och underlättar blod- och lymfcirkulation samt transporten av näringsämnen och slaggprodukter.
Deep Oscillation är en non-invasiv och skonsam behandlingsmetod vilket gör det möjligt att påbörja behandling i ett tidigt skede efter skador eller operationer för att påskynda läkningsprocessen, dämpa lokala inflammationer och lindra smärta. Även kroniska tillstånd som t ex lymfödem kan behandlas med bra resultat.
Följande fysiologiska effekter är kliniskt validerade efter behandling med Deep Oscillation: effektiv smärtlindring, antiinflammatorisk effekt, reducering av ödem, förbättrad och snabbare sårläkning, reducering av fibros, ökad rörlighet, minskad hudirritation. Deep Oscillation uppfyller alla krav och kriterier på medicinsk utrustning.

Egenvårdskurs där du lär dig mer om lymfsystemet och hur du tar hand om det på bästa sätt. Vi träffas 5 gånger och varje tillfälle innehåller en genomgång av egenvårdsprogrammet så det blir lätt för dig att göra det till en hälsosam och fungerande rutin att utföra greppen på dig själv. Dessutom har varje träff ett tema med fördjupad kunskap om lymfsystemet och hur du kan hjälpa det att må bra.
I priset ingår också en 60 min lymfmassage och boken Omstart. Läs mer här.

Lymfyoga

Lymfpromenad

Lymflägret är en aktivitet som planeras av Johanna på Aicha Vitalis och Nina på Pureessence Frisk och skönhetsterapi. Det blir en weekend i lymfans tecken. Vi kommer fokusera helt på vårt fantastiska lymfsystem genom yogapositioner, lymftejpning, lymfkoppning, lymfmassage och infrabastu. Ni får lära er verktyg för att underhålla lymfsystemets flöde i kroppen och ni får tid till total avkoppling i en fantastisk lantlig miljö. Läs mer här.

Infrabastu Vi har tillgång till portabel infrabastu. De fungerar som ett varmt litet tält. Värmen påverkar inte hjärtat utan jobbar med lymfsystemet som är ett lugnare system än blodcirkulationen. Värmen ökar effekten av lymfmassagen om du sitter i bastun antingen före eller efter behandlingen.

Hyr hem bärbar infrabastu och testa en vecka om du t ex funderar på att köpa en och vill prova hur din kropp reagerar i infrabastu eller om du vill göra en längre kur.

Hyr hem 6D Action koppningsmaskin och gör en instensivkur under en vecka eller två om du känner att lymfkoppning hjälper dig men du tycker det är svårt eller för tungt att koppa dig själv med silikonkoppor.