Hälsoresa

Fysisk aktivitet i prevention och sjukdomsbehandling

Fysisk aktivitet på recept i vackra Litauen
Naturnära Paliesius kliniken i Litauen är specialiserad på medicinsk behandling genom fysisk aktivitet. Det finns idag bevis på att över 30 olika sjukdomstillstånd – både fysiska och psykiska – kan behandlas med fysisk aktivitet. Detta inkluderar hjärt-kärlproblematik, högt blodtryck, diabetes, cancer, astma, övervikt, depression, stress-syndrom samt demens. Fysisk aktivitet som behandling är unik då den påverkar många fysiologiska system samtidigt. På Paliesius kliniken undersöks din hälsa och respons på fysisk aktivitet för att kunna individualisera ett recept på fysisk aktivitet.

David Engstedt är den som tar hand om allt det praktiska och följer med från Sverige. Sedan 2018 arbetar David på Paliesius kliniken med hälsoresenärer från Sverige. Han har alltid varit mycket intresserad av fysisk aktivitet och hälsa samt har själv tränat och tävlat inom flera olika idrotter. David är Legitimerad arbetsterapeut som jobbat flera år som arbetsterapeut på distrikt och sedan flera år inom hand och fotkirurgi.

Vi flyger all-inklusive till kliniken i vackra Litauen där vi träffar
läkare, kardiolog och fysioterapeut. Svensk personal följer alltid med.
På Paliesius kliniken har vi 2 olika grundprogram som individualiseras utifrån dig och dina behov. 

Kontakt David.engstedt@paliesiusclinic.com, +46704821484, www.paliesiusclinic.com, Facebook/paliesiuskliniken, https://paliesiuskliniken.se/

Kliniskt program
Vi reser till Paliesius herrgård under en vecka, max 5 deltagare, och tillsammans med läkare, kardiolog, fysioterapeut samt arbetsterapeut gör vi undersökningar samt anpassar fysisk aktivitet i medicinsk behandling. Efter veckan kommer du att ha ett individuellt anpassat recept på fysisk aktivitet för att kunna fortsätta förbättra din hälsa. Vid frågor eller rådgivning är vi bara ett telefonsamtal bort.
All-inklusive; 12 000 kr
 Flyg
 Helpension och boende
 Alla undersökningar och behandlingar
 Recept och rekommendationer
 Fri uppföljning och rådgivning via telefon eller mail

Diagnostiskt program för idrott
Vi spenderar fyra dagar på Paliesius herrgård tillsammans med läkare,
kardiolog, fysioterapeut samt arbetsterapeut, för att testa din hälsa och gränser i din idrott för motionärer. Testning görs även för hjärt-kärl risker i träning och tävling. Syftet är att hjälpa dig anpassa din träning och tävling utifrån hälsa och prestation. Vi anpassar programmet utifrån din idrott tex. Orientering, löpning, cykling etc.
All-inklusive; 8 000 kr
 Flyg
 Helpension och boende
 Alla undersökningar och behandlingar
 Rekommendationer och testresultat
 Fri uppföljning och rådgivning via telefon eller mail